Badkamer De Bilt

badkamer De Bilt raam binnen

De verbouwing van een kleine, charmante, jaren ’30 arbeiderswoning in De Bilt had tot doel een grotere badkamer. De beschikbare ruimte zou echter nog steeds niet groter worden dan ca 3,5 m² en met ontwerpcriterium: een ligbad. Door handige aansluitingen te maken tussen de verschillende functies, wastafelmeubel, wc, ligbad, ontstond er toch een ruimtelijke badkamer.

Door de “harde” ceramische materialen van wc, wastafel en bad te mixen met de zachte uitstraling van robinia-hout, mozaiektegeltjes en glas-in-lood werd het een sfeervol geheel.

Het glas-in-loodraam is speciaal voor deze badkamer ontworpen.  De onderste helft van het motief komt horizontaal voor in de ramen in de voorgevel van het huis. Met de bovenste helft borduur ik op eigen wijze voort op die stijl. Het raam heeft tot doel de inkijk vanuit de tuin tegen te gaan. Mijn ontwerp is vervaardigd door Hermine van der Does.

2 thoughts on “Badkamer De Bilt

  1. Beste David,

   Dank je wel voor je leuke reactie. Op de website van Roca Bathrooms, die ik natuurlijk ben gaan bekijken, staan ook zeer interessante projecten. Wat me aanspreekt is het buiten het geijkte patroon werken. Zoals je al opvalt met mijn glas-in-lood-raamontwerp voor een badkamer, kan ik daar wel wat mee.

   Met vriendelijke groet,

   Elsje Visser

Geef een reactie