Grootse uitbreiding; minder hokkerig, meer licht!

Wegens beperkt budget is bij de eerste verbouwing 14 jaar geleden gekozen voor een aantal oplossingen die nu beperkend blijken. Destijds is de woning voor slechts 2/3 onderkelderd en is er in een aantal muren een doorgang gemaakt, maar zijn de muren verder nog aanwezig.

Met de groterwordende kinderen ontstond ook de noodzaak om meer slaapkamers te hebben.

Door nu de volledige woning te onderkelderen, de inham in de achtergevel op zowel souterrain- als begane-grondniveau op te vullen en de lichthof te sluiten met een glazen overkapping ontstaan er bijna 60m2 extra woonruimte.

Een mooie gelegenheid om de optimale indeling te maken, waar zo min mogelijk ruimte verloren gaat aan muurtjes, koofjes, afgetimmerde leidingen, etc. Het daglicht kan nu via het verplaatste trappenhuis doordringen tot middenin het souterrain.

Bovendien gaat door dubbelglas, vloerverwarming en een warmteterugwin-installatie het energieverbruik in deze woning enorm naar beneden, terwijl het comfort stijgt.
moodboard-milou-huiskamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *