Het begin van het Gouden Appelsblog

Dierbare spulletjes

Welkom! Dat je dit leest, wil zeggen dat je samen met mij de start van mijn blog meemaakt.

Dit blog is er voor jou. Ik zal er mijn kennis en ervaring over interieur en kunst delen.

      …Hier ben ik veilig, hier ben ik sterk
Hier ben ik heilig, dit is mijn kerk
Dit is mijn haven, hier leg ik aan
Hier kan ik slapen, hier moet ik staan
Hier ben ik veilig…

– uit het nummer “Hier” van Bløf

Is jouw thuis je paleis omdat je merkt dat het een verlengstuk is van je identiteit, je persoonlijkheid? Je veilig heenkomen, waar je even niets hoeft, klein en kwetsbaar kan zijn, beschermd door je eigen kerk?

Als er een plek is, waar tijd en ruimte is voor je kwetsbaarheid, komt er vanzelf meer energie om op andere momenten weer des te sterker voor de dag te komen.

Mijn naam is Elsje Visser en ik werk als interieurontwerper en kunstschilder.

Als kind nam ik tijdens vakantie altijd meteen de tent of de vakantieboerderij waarin we verbleven onderhanden, om ze mijn tijdelijke mooie thuis te maken. De meubels in mijn eigen kinderkamer zijn honderden keren verschoven, gestapeld en “verkleed”. Met de hoeveelheid spulletjes wist ik minder raad, maar dat is gelukkig goed gekomen. Toch waren dit wel de eerste voortekenen van mijn overtuiging dat “spulletjes”, nu in de vorm van persoonlijke en mooi geplaatste objecten, uiting zijn van persoonlijkheid in een interieur.

Nu wil ik met mijn werk een tolkfunctie vervullen. Ik wil je helpen een mooi, praktisch en persoonlijk interieur te creëren om vanuit daar optimaal jezelf te zijn.

Misschien ben je zelf wel eens aan de slag gegaan met je interieur, maar loop je vast:

 • Je vindt de tijd maar niet om ideeën op te doen; In mijn blog breng ik ideeën naar je toe.
 • Je hebt een idee, maar mist de kennis om het vorm te geven; In mijn blog zal ik technieken uitleggen om leuke, mooie effecten te verkrijgen.
 • Je weet niet waar je terecht kan om je ideeen te laten uitvoeren; In mijn blog zal ik beschrijven waar en hoe je je opdracht kan uitzetten
 • Je hebt geen idee wat je eigenlijk mooi vindt, omdat je niet goed weet “wat er te halen valt”; In mijn blog zal ik verschillende vormen van “mooi” bespreken.
 • Je hebt al lang het idee om kunst te kopen of opdracht te geven voor een portret, maar hoe pak je zoiets aan?!; In mijn blog zal ik beschrijven waar je op kan letten bij kopen of een opdracht geven.
Het interieur van Petworth House door J.M.W. Turner
Het interieur van Petworth House door J.M.W. Turner

Er zijn zoveel onderwerpen waarover ik wil schrijven om je te helpen.

Misschien schieten je nu al onderwerpen te binnen, waar je graag over zou lezen. Laat het me weten via het comment-veld onderaan dit artikel.

Misschien heb je een interessante aanvulling; Graag! Ook dat kun je geven in het comment-veld onderaan.

Ook antwoord op het commentaar van iemand anders is welkom. Het is leuk als er conversatie ontstaat waarin we elkaar helpen met onze kennis en ervaring.

 

Ken je iemand in je omgeving, die graag over interieur en kunst leest, stuur dan dit blog door of deel het via Facebook of LinkedIn.

Kortom, dit blog wordt wat mij betreft een mooie manier, om je te helpen bij het vormgeven van je interieur:

 • Trendloos, namelijk volgens je eigen trend, ongeacht wat de buitenwereld ervan vindt.
 • Persoonlijk, want dat geeft je een veilige basis.
 • Dynamisch, want we groeien.

En laat me weten wat dat voor jou betekent!

 

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door KastanjeMedia

20 thoughts on “Het begin van het Gouden Appelsblog

 1. Wat leuk, Elsje!
  Ik kijk ernaar uit om meer van je te lezen!
  Grappig is dat ik gister juist aan je moest denken…. Ik sta op het punt om de spannende stap te zetten naar ‘uit huis gaan’ met mijn praktijk, en daar komt natuurlijk het inrichten van een ruimte bij kijken! Dus wie weet wat jij nog voor mij kunt betekenen!

  Succes voor nu, ik kijk uit naar je volgende blog!

  Warme groet Sijtje

  1. Beste Sijtje,
   Dat lijkt me inderdaad een spannende stap, maar ik denk ook een goede.
   Zo heb je volop invloed op de sfeer en professionaliteit die je neer wilt zetten.
   Zeker in jouw werk is het voor het optimale resultaat van belang dat voor zowel je klanten als voor jou de sfeer goed is.
   Ik wens je heel veel succes. En als er iets is dat ik voor je kan doen, laat het met weten.
   Hartelijke groet,
   Elsje

  1. Beste Daantje,
   Wat goed om te horen dat je zin hebt in het blog; dat maakt het voor mij nog leuker om mijn kennis te delen. Fijn ook dat je het op Facebook deelt.
   Ik heb je naam en produkt onlangs opgegeven bij een vriendin die een kadowebsite is begonnen: Milledoni.nl.
   Succes en hartelijke groet!
   Elsje

  1. Beste Liesbeth,
   Inderdaad een stap, maar ik kom al in een warm bad met enthousiaste reactes. Zeer bemoedigend te horen dat mijn enthousiasme en liefde voor interieur en kunst doorwerkt in mijn blog.
   Op naar de volgende posts!
   Elsje

 2. Wat leuk Elsje en wat fijn dat je op deze manier je kennis en ervaring wilt delen. Volgens mij moet kennis net als geld rollen. Dat maakt ontwikkeling mogelijk.
  Ik ben niet zo goed in het creeeren van een sfeervolle ruimte om me heen. Ik heb dat een beetje verwaarloosd.. Ik heb wel een heerlijke ruimte in mijn hoofd waar het goed toeven is, maar ik ben er wel aan toe om mijn actieradius wat dat betreft te vergroten.
  Je aankondigingen klinken stimulerend. Ik ben erg benieuwd.
  Liefs en veel succes.
  Margaretha

  1. Beste Margaretha,
   Dat jij een heerlijke ruimte in je hoofd hebt, geloof ik graag, zoals ik je ken!
   Het is inderdaad mijn bedoeling met dit blog, dat wat in je hoofd zit en eraan toe is om eruit te komen, te vertalen in daden of vormen. Graag hoor ik hoe dat bij jou eruit gaat zien. Ik zal in ieder geval mijn best doen je zoveel mogelijk te stimuleren.

   Hartelijke groeten,
   Elsje

 3. Dag Elsje,

  Gefeliciteerd met de start van je blog! Wat een verschillende ontwerpen kun je maken! Sfeervol en passend in het geheel.
  Groeten,
  Helena

  1. Beste Helena,
   Alhoewel ik ervan overtuigd ben dat het juist mijn kwaliteit is zo divers in te kunnen “tunen” op verschillende situaties en wensen, twijfel ik er soms ook over als misschien te onherkenbaar. Het is fijn van je te horen dat het goed overkomt. Zo zal hopelijk ook mijn blog zijn; voor elk wat wils. En laat me weten wat dat voor jou is.

   Hartelijke groet,
   Elsje

 4. Hoi Elsje,

  Ik kijk uit naar je toekomstige blogs. Nu al heel leuk geschreven en dat lied zong ik in mezelf meteen mee. Je geeft je huis een identiteit van jezelf, een veilige haven, je eigen kerk. Wat heerlijk en fijn.
  Waar ik zelf altijd heel onhandig in ben is belichting van mijn huis. Gelukkig is mijn man daar weer wel goed in, maar ik ben daar echt een kneus in. Dus als je dat er ook in wilt meenemen zo nu en dan. Maar kun je hier niets mee, dan maakt dat ook niet uit. Het moet wel jouw ding zijn.

  Groetjes

  1. Beste Marielle,
   Zo vullen jij en je man elkaar aan. Ik ervaar het vaak als spannend om open te staan voor de ideeën van mijn partner. De bijzondere band die je samen hebt wordt dan ook zichtbaar in je interieur.
   Ik ga eens kijken in wat voor een vorm ik je kan helpen met een blogpost over belichting; waardevolle suggestie!
   Als je een plek in je huis hebt waar je niet uitkomt met de belichting, mag je natuurlijk ook een paar foto’s sturen. Dan kan ik kijken of ik al een tip voor je heb.

   Hartelijke groet!
   Elsje

 5. Heel veel succes, Elsje.
  Je schrijft in ieder geval gezellig.
  Ik speel je blog meteen door naar iemand die aan het verbouwen is.
  Wel jammer dat jij geen Avatar hebt, zodat iedereen (ook ik) kan zien wie je bent.
  groet van Yvonne

  1. Beste Yvonne,
   Je hebt helemaal gelijk dat het fijner is een fotootje erbij te hebben! Het is me zelf nog niet gelukt; ik moet er nog even hulp bij vragen. Als schrale troost staat op mijn Home-pagina een foto van mij.
   Fijn dat je mijn blog doorstuurt, zodat hopelijk nog iemand er baat bij kan hebben.

   Hartelijke groeten,
   Elsje

  1. Beste Hellen,
   Dank je voor je positieve aanmoedigingen. Ik hoop inderdaad dat het als hulp wordt ervaren. Als er iets specifieks is waar ik jou mee kan helpen, laat het me alsjeblieft weten.

   Hartelijke groeten,
   Elsje

Geef een reactie