Ik help mijn klanten te laten zien waar ze trots op zijn, zodat elk huis een mooi, persoonlijk en uniek thuis wordt
Met mijn pleidooi voor persoonlijke dingen in huis geef ik je nu tips om die zo neer te zetten dat het mooi en natuurlijk oogt; niet stijf of rommelig!

Voor dit deel 2 heb ik gekozen voor “antiek en klassiek, maar niet….”

… stijf of truttig, wat snel de associatie is bij antiek en een klassieke vormentaal.

Zeker, dat risico is er.
Maar laat je creativiteit en humor al maar een beetje de vrije loop en er ontstaan hele leuke “variaties op een thema” die je een hele eigen en mooie stijl zullen opleveren.

Ik noem er hier 3 die je zullen helpen

  • Hou je van oude, doorleefde spullen en antieke accesoires, maar wil je er een knipoog aan toevoegen? Je krijgt een mooi effect door bijv. knalmoderne vazen of kandelaars neer te zetten volgens een klassiek traditie: in paren op de hoek van een kast.
  • Een klassiek en vooral ook heel stijlvol effect krijg je door klassieke verschijningsvormen in een modern jasje te gebruiken, bijv. de tulpenvaas of een grote spiegel op een prominente plek.
  • Zo zijn er ook door de eeuwen beproefde combinaties. Ze zijn mooi met meubelen uit die bepaalde stijlperiode, maar ook met moderne toevoegingen of varianten. Denk maar aan een console of tafeltje met aan weerskanten een stel mooie stoelen of een spiegel met kandelaars er naast.

Zit jouw twist er nog niet bij? Laat even weten, dan geef ik er nog een paar.
Wat vind jij?