Al is mijn website weer in de lucht, ik maak deze “Facebook-blog-reeks” natuurlijk af met mijn korte reeks pleitend voor het laten zien van je persoonlijkheid in je interieur.

Laat zien wie je bent en dat je daar trots op bent. Dat zal je huis nog meer een thuis maken en je helpen met waar je dagelijks voor gaat.

Maar met dat pleidooi is de vraag “hoe dan?” nog niet beantwoord!

Om je daarmee op weg te helpen deze 3 blogs die elk een voorbeeld geven van een manier waarop.

Dit laatste deel is voor “de verzamelaar, maar niet…”

de dwangmatige hamsteraar uit de DSM-5.

En ja, het is soms een dunne lijn die het ene van het andere scheidt…

De verzamelaar die ik bedoel bezit die grote autonomie om zelf te bepalen wat gezien wordt en wat niet, zelf betekenis geeft aan de objecten waarmee we ons dagelijks omringen, zelf de schoonheid bepaalt.

Maar hoe zit het dan met die dunne scheidslijn?!

 

Ik help je met deze 3 tips aan de “stijlvolle kant” van de lijn te blijven:

  • Door een speciaal meubel toe te wijzen aan al je “prullaria” (klein stofvangend spul zonder duidelijke functie), creëer je een eenheid.Het is een duidelijke, begrenste plek met puur de functie er te zijn en bekeken te worden. Bijv. een mooie vitrine (alsjeblieft een stijlvolle die past bij de rest van je interieur!) die meteen de afstofnoodzaak met 1200% verminderd.

  • Spreek met jezelf bepaalde plekken af waar ongebreideld “prullaria” (je weet wel) en andere losse flodders mogen worden gestald. En dus ook waar niet (die dunne lijn).Het is een begrenste plek en die grens wordt vanzelf bereikt. Hierdoor onstaat echter wel een organisch geheel en biedt plek aan herinneringen en persoonlijkheid.

 

  • Een andere vorm is niet heel erg een verzamelvorm die dicht tegen die dunne lijn zit, maar laat vooral die autonomie zien. Schijnbaar alledaagse dingen kunnen nml. een bijzondere schoonheid hebben en met lichtheid en humor persoonlijkheid uitdrukken.Ik vind het altijd enorm leuk als mensen dat herkennen (o.a. daar viel ik voor bij mijn man!).

 

Heb jij een andere “oplossing” voor je prullaria? Ik hoop dat je ‘m met ons wilt delen, want het is voor veel mensen nog een heet hangijzer, die vaak dierbare “prullaria”. Dank je wel!